Eredivisie | Barbara Lorsheyd blikt vooruit naar de wedstrijd tegen Ajax

Nog één officiële wedstrijd staat er dit seizoen op het programma voor ADO Den Haag Vrouwen. Vrijdag 26 april wordt de Eredivisiejaargang beëindigt met een bezoek aan Ajax.
De tweevoudig titelverdediger is nog volop in de strijd om de Eredivisie hattrick te voltooien. Met dertig punten staat Ajax op de tweede plaats, één punt achter FC Twente. ADO Den Haag Vrouwen zal er alles aan doen om de tegenstander te dwarsbomen in de titelstrijd. Zelf staat de ploeg met twintig punten op de vierde plaats, wat ongeacht het resultaat vrijdag ook de eindklassering zal zijn.

Barbara Lorsheyd, keepster van ADO Den Haag blikt terug. “Ik vind dat we een mooi seizoen hebben gehad waar we trots op kunnen zijn,”
In de zomer van 2017 keerde de nu 28-jarige doelvrouw terug bij de club waar ze tien jaar eerder haar Eredivisieloopbaan begon. Afgelopen maandag speelde ze in het eigen stadion tegen PSV haar 188ste officiële wedstrijd namens ADO Den Haag Vrouwen, waarmee ze Renate Jansen passeerde als speelster met de meeste duels achter haar naam. Daarnaast zal ze volgende maand als dispensatiespeelster meegaan met het nieuwe Oranje onder-23, waardoor ze terug kan kijken op een mooi seizoen. “Door hard te trainen heb ik weer stappen kunnen maken. Hierdoor heb ik een goed seizoen gedraaid, daar ben ik heel erg blij mee,” aldus de doelverdedigster, die met enkele knappe reddingen tegen PSV een van de uitblinksters was. “Dat ik aan het einde van het seizoen met Oranje onder-23 mee mag is een mooie kans om ook daar weer te laten zien wat ik kan.”

Vrijdag wordt het seizoen afgesloten met een bezoek aan Ajax. Dan gaan de groen-gelen op jacht naar de eerste overwinning in Amsterdam sinds 16 november 2012. “Het zal een lastige wedstrijd worden die vooral voor Ajax belangrijk is. In de strijd om het kampioenschap zullen ze moeten winnen. Ze zullen er bovenop knallen en daar moeten we rekening mee houden,” luidt de verwachting. “Voor ons is het belangrijk om ons eigen spel te blijven spelen. Wij zullen er alles aan doen om het Ajax zo moeilijk mogelijk te maken en onze laatste wedstrijd van het seizoen met een mooi resultaat af te sluiten.”

Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag Vrouwen
Bron: ADO Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.