post

Oranje | 9 landen maken zich verkiesbaar voor WK vrouwen 2023

De FIFA heeft gisteren 17 april bekendgemaakt dat 9 landen zich verkiesbaar hebben gesteld voor de organisatie van het WK voor vrouwen in 2023.  Een record volgens de FIFA.

De landen die zich verkiesbaar hebben gesteld zijn: Argentinië, Australië, Bolivia, Brazilië, Colombia, Japan, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Daar blijft het ook bij, want de deadline verstreek dinsdag. Europese landen konden zich niet aanmelden, aangezien het WK van komende zomer al in Frankrijk wordt gehouden.

Tot 4 oktober krijgen deze 9 landen de tijd om hun bid samen te stellen en in te dienen bij de FIFA, die de landen vervolgens zal beoordelen op basis van onder meer aanwezige stadions, faciliteiten en transport.

De Oranjevrouwen bereiden zich momenteel eerst voor op het WK in Frankrijk. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman, die op zaterdag 1 juni nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen Australië speelt, zit in een poule met Nieuw-Zeeland (11 juni), Kameroen (15 juni) en Canada (20 juni).

Vier jaar geleden op het WK in Canada reikte Oranje tot de achtste finales. Daarin was Japan met 2-1 te sterk voor Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.