Oranje | Nederland – Mexico (Oefeninterland: 2-0)

Voorafgaand aan de oefeninterland tegen Mexico, die vanavond voor de eerste keer wordt gespeeld in het GelreDome in Arnhem, worden Sherida Spitse en Lieke Martens in het zonnetje gezet. Sherida heeft nu een record aantal van 159 interlands op haar naam staan en Lieke omdat zij tot aan deze wedstrijd, 100 interlands heeft gespeeld. Nederland start de wedstrijd met Sari van Veenendaal op doel, Kika van Es linksachter en Jill Roord in plaats van Jackie Groenen (die lichtgeblesseerd op de bank- begon)

De wedstrijd gaat vlot van start en in de vierde minuut van de wedstrijd is het Van de Sanden, die bijna scoort. Mexico is duidelijk onder de indruk van een groot stadion waarin het speelt en met zoveel supporters, maar na 15 minuten spelen komen ze beter in hun spel en maken het oranje lastiger. Nederland krijgt een paar goede kansen met weer Van de Sanden, Lieke Martens en Sherida Spitse

En dan In de 23e minuut is het zover, Vivianne Miedema scoort de 1-0! Nadat de bal door Roord was geschoten op het doel van Mexico, kwam de bal voorlangs in de voeten van Miedema en die schiet raak. Daarna volgen nog twee grote kansen met de goed spelende Van de Sanden en Jill Roord, die een grote kans krijgt met een schot in de 36e minuut en vlak daarna Miedema die net niet bij de bal kan komen om te kunnen scoren. Mexico krijgt een kansje in de 38e minuut, maar dat levert niks op. Het stadion veert op met een mooie actie van Lieke Martens, die op links razendsnel naar voren rent en schiet van ver buiten het strafschopgebied: goal! Een prachtige goal in de rechter boven hoek! 2-0 in de 42e minuut.

De tweede helft start ongewijzigd. Zowel Nederland als Mexico wisselen veel in de tweede helft. In de 55e minuut wordt het schot van Lieke Martens gekeerd door de keepster van Mexico. Eerste wissel bij Mexico: Ovale gaat eruit en Sanchez erin. Sari Van Veenendaal krijgt in de 60e minuut wat te doen met een mooie redding op een schot. Vlak daarna wisselt Nederland  Van Lunteren gaat eruit en voor haar komt Lisa van der Most, Van den Donk gaat eraf en voor haar komt Jackie Groenen en tenslotte maakt Van de Sanden plaats voor Lineth Beerensteyn. Ondanks de wissels blijft Nederland de aanval kiezen. Sptise neemt in de 65e minuut een vrije trap en de bal zeilt net over de kruising heen. Vlak daarna  een pachtige actie van Jackie Groenen met de bal op Lineth Beerensteyn, die geeft de bal fraai voor, maar niemand die de goal maakt. Nederland neemt het initiatief weer en er komt nog meer snelheid in de ploeg met de wissels. In de 67e minuut van de wedstrijd wisselt mexico: Martinez komt erin en Robles gaat eruit. In de 69e minuut wisselt Nederland: Dominique Bloodworth eraf, in de plaats voor haar komt Merel van Dongen.

Nederland heeft het meeste balbezit maar komt niet tot scoren. Mexico komt er heel af en toe aan te pas, zoals in de 80e minuut met een schot op het doel van Nederland, van Veenendaal is te laat en de bal hobbelt naar de goal toe. Anouk Dekker is net op tijd om de bal voor de doellijn weg te halen. Nederland zet nog even aan in de laatste 10 minuten van de wedstrijd en de supporters gaan er ook nog eens goed achter de Oranje Vrouwen staan. Nederland speelt de wedstrijd netjes uit . een mooie 2-0 overwinning, wellicht had er nog meer in gezeten en hier en daar is nog wat aan het spel te verbeteren om de kansen af te maken. Op naar Alkmaar voor de volgende oefeninterland!