Blog | Melanie en Fenna, volg de 2 Nederlandse jonge voetbalsters in Amerika

Via de UVVA, de Utrechtse VrouwenVoetbal Academie worden Melanie van Walstijn en Fenna Maarse middels een hele leuke blog gevolgd in hun Amerikaanse avontuur.
Verder geen tekst meer dan de introductie van deze twee sterke meiden, ik zou zeggen volg en lees hun tot nu toe geschreven blogs.

Introductie Melanie:
Toen ik jong was had ik altijd al ideeën over wat ik wilde doen als ik later groot zou zijn. Het liefst wilde ik of piloot of profvoetbalster worden. Ik moet wel toegeven dat ik eigenlijk een meisje ben die altijd alles wel heel leuk vond, maar nooit echt heel overtuigend iets zo graag wilde als die twee dingen. Het ene moment wilde ik iets gaan doen met capoeira (Braziliaanse vecht-dans) omdat ik daar een paar proeflessen van had gehad op de basisschool en het andere moment dacht ik dat ik een medaille kon winnen met zwemmen.

Introductie Fenna:
Al sinds mijn vierde zit ik op voetbal. Nooit een andere sport uitgeprobeerd, het was altijd “voetbal, voetbal, voetbal”. Ik speelde tot en met mijn zeventiende met jongens, totdat ik de overstap maakte naar de Saestum Vrouwen. Ik heb – sinds ik weet niet hoe oud ik was – de droom gehad om in Amerika te voetballen. Het leek me geweldig, “The American Dream”. Je las erover op social media; wéér eentje vertrokken naar Amerika! Ik dacht, op een dag ben ik diegene die het vliegtuig pakt en het gewoon doet. En die dag kwam. Maar het was een lange weg, dat wel.

Bron: https://www.uvva.nl/category/blog/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.