De Ajax vrouwen hebben vanavond de uitgelezen kans om in te lopen op koploper PSV. Bij een overwinning komen de Ajax vrouwen op 2 punten voorsprong op PSV, met een wedstrijd meer.

Het begin van de wedstrijd is duidelijk voor de PSV vrouwen. De dames uit Eindhoven hebben de controle, maar de echte kansen blijven echter uit.
Het spel is vrij saai in de beginfase van de wedstrijd. PSV probeert aanvallend te spelen, maar komt niet goed langs de verdediging van Ajax. Andersom voetbalt Ajax juist veel naar achteren en creëert het weinig.
Pas na een klein half uur spelen komt er een echt grote kans. Kika van Es neemt een vrije trap slim, door hem op de vrijlopende Soraya Verhoeve te spelen. Ze geeft de bal voor, maar via een PSV hoofd komt de bal over Eli Sarasola heen op de lat terecht.

De ruststand is 0-0.

In de tweede helft hoopt iedereen op de tribune dat er het een en ander gaat veranderen en de wedstrijd wat leuker en spannender wordt. PSV lijkt naar dit verzoek te luisteren en krijgt binnen een minuut al 2 hoekschoppen. Pattiwael komt met een schot die rakelings over gaat.
Maar ook de beginfase van deze tweede helft is niet om over naar huis te schrijven. Er wordt leuk heen en weer gevoetbald, maar de bezoekers op de Toekomst willen meer!

Pas in de 67e minuut lijken de trainers het met het publiek eens te zijn en gaat er gewisseld worden. PSV haalt Pattiwael van het veld en Davina van Mechelen mag haar intrede maken.
Ajax krijgt een vrije trap, genomen door Kika van Es. De voorzet gaat over alles en iedereen heen, maar Line Røddik Hansen duikt op achter de menigte en weet Eli Sarasola te passeren. 1-0!

Beide ploegen wisten nog een aantal kansen te creëren. De grootste was voor Davina van Mechelen, die de bal net over het doel van Lize Kop schiet.

In de 3 minuten blessuretijd krijgen de PSV vrouwen nog een kans om wat terug te doen, in de vorm van een vrije trap. Nouwen weet de kans niet te benutten en schiet hoog over.

Eindstand 1-0

Al met al een vrij saaie wedstrijd, met een interessante uitslag voor de competitie. Ajax gaat nu aan de leiding met 22 punten. Op de voet gevolgd door FC Twente met 21 punten en PSV met 20 punten. Deze twee ploegen hebben dan wel allebei nog een wedstrijd extra te spelen.