Buitenland | Barcelona loopt vanavond averij op en verliest haar eerste competitie wedstrijd

Vanavond een doordeweekse ronde in het Spaanse vrouwenvoetbal voor de Primera División Vrouwen
Barcelona als nummer 2 achter Atletico Madrid speelde vanavond tegen de nummer 13 Sporting de Huelva.

Met Lieke Martens en Stefanie van der Gragt in de basis zou je verwachten dat worden 3 punten binnenhalen, maar niets was minder waar.
Barcelona begon wel met een voorsprong in de 17e minuut door een goal van Oshoala waar mee de rust werd gehaald.
In de tweede helft gaf Barcelona het initiatief uit handen en gaf in minuut 59 Raquel de kans om de score gelijk te trekken.
Binnen 9 minuten is het Sporting de Huelva die naar een 1 – 3 score uitloopt middels een onduidelijke 1 – 2, gescoord door een kopbal van Stefanie of door Anita Hernández van SdH. De derde goal voor SdH wordt gescoord door Bonsegundo.
Barcelona doet nog iets terug met opnieuw de Nigeriaanse speelster Oshoala.
Helaas staat vanavond de eerste verlies partij in de Primera División Vrouwen genoteerd voor Barcelona.
Sporting de Huelva stijgt 3 plaatsen omhoog naar een tiende positie in de Primera Division.

Concurrent Atletico Madrid die voor deze wedstrijd vanavond 3 punten voorsprong had op Barcelona won vanavond haar wedstrijd uit bij de andere Madrid met 0 – 3 en loopt nu 6 punten uit op Barcelona.

Jennifer Vreugdenhil en Mandy van den Berg stonden vanavond in de basis bij Valencia en  speelden 2 – 2 gelijk tegen hekkensluiter Sevilla. Valencia blijft in de middenmoot en zakt 1 plek naar een achtste notering.

Komende zondag is de topper tussen deze 2 grootmachten in het Spaanse vrouwenvoetbal voor de halve finale in  de Coppa de la Reina.