Vrouwen RVVH winnen oefenwedstrijd bij Rijnvogels

In de aanloop naar de tweede competitiehelft oefende de vrouwen van RVVH in Katwijk tegen FC Rijnvogels. Ondanks felle tegenstand won de Ridderkerkse ploeg vrij eenvoudig met 2-3.
Een week voor de herstart van de competitie oefende het team van hoofdtrainer Andrew Thomas en assistent Jacco Been in Katwijk tegen de vrouwen van hoofdklasser FC Rijnvogels. Rijvogels startte fel tegen de topklasser maar RVVH pareerde deze felheid door rustig te voetballen. In de 6e minuut was het wel Rijnvogels dat scoorde. Helaas een eigen doelpunt waardoor RVVH op voorsprong kwam.

De 0-2 kwam op het scorebord door een Manuela Grootenboer na een slimme assist van Viviane Verheijen. RVVH had de wedstrijd onder controle. Twee minuten voor tijd was het Jennifer Oliveira de verdediging en de keepster van Rijnvogels verraste door de bal te onderscheppen en de derde RVVH goal in net net legde.

Na rust was RVVH nog steeds de betere ploeg op het veld. Thomas wisselde volop waardoor de organisatie bij de Ridderkerkers wat in de war raakte. Dat resulteerde in een tegentreffer. De 2-3 volgde een kwartier voor tijd uit een rebound na een schot dat door RVVH keepster Snel werd gepareerd.

Beide teams stapten na negentig minuten met een goed gevoel van het veld. Volgende week gaat de competitie weer van start en zal RVVH streven naar directe handhaving in de topklasse, maar liever nog naar een klassering in de middenmoot.