Chantal de Ridder is weer terug bij Ajax vrouwen

De nu 30 jarige spits van Ajax is op 25 augustus 2017 voor het laatst actief geweest tegen Pärnu Jalgpalliklubi in de Women’s Champions League.
Na een blessure en een zwangerschap maakte ze afgelopen week haar rentree tijdens een oefenwedstrijd en is nu hard in training om weer een vaste waarde te worden in het team van Ajax.
Tegen Ajax.nl zei ze: “Ik wil sterker worden de komende tijd.”

Verder zei ze: ”Voor mijn zwangerschap kampte ik al met een blessure, daarna kwam mijn zwangerschap. Op het trainingskamp in Portugal, dat was begin 2018, liet ik het de meiden weten. In eerste instantie was mijn revalidatie gericht op mijn blessure maar die werd anders ingevuld vanwege mijn zwangerschap.”

Op 20 juli 2018 werd Chantal samen met haar man de trotste ouders van Sofie.
3 maanden na haar bevalling is Chantal weer begonnen met rustig aan sporten.
“Na een bevalling moet je alles rustig opbouwen omdat je banden nog weker zijn. Het heeft sowieso tijd nodig om sterker te worden.”

Tijdens haar zwangerschap bekleedde Chantal de functie van teammanager omdat Daphne Koster op dat moment zelf met zwangerschapsverlof was.
Tijdens het trainingskamp in Cadiz eerder dit jaar was Chantal weer bij de groep aanwezig.
Ondertussen is Sofie alweer 6 maanden. ”Het gaat snel, voor je het weet is ze groot, haha!”
“Af en toe kan ik bijvoorbeeld niet blijven hangen en kletsen met de meiden. Dat is jammer, maar hoort bij het moederschap.”
Op haar 30e verjaardag mocht Chantal 30 minuten spelen in het Beloften team van Ajax.
“Ik wil gewoon weer lekker voetballen en mijn oude niveau halen. Het zou mooi zijn om dit seizoen nog een basisplaats te krijgen. Mijn doel is die basisplek, terwijl mijn vriend en Sofie langs de kant toekijken.”

Bron en foto: Ajax.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.