post

sc Feyenoord MO17 verliest bekerduel

Bij de MO17 landelijke divisie was het sc Feyenoord als enige van de 20 teams nog gelukt om in de beker ronde te blijven.
Vandaag was de eerste ronde van de knockout fase.

Yara Helderman

SC Feyenoord had de jongens van FC IJsselmonde geloot, een team die in hun klasse ongeslagen aan kop staat en waar de meiden duidelijk meer tegenstand van kon verwachten.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of de verdediging van Feyenoord vergat goed uit te verdedigen en de zeer rappe jongens van IJsselmonde wisten daar optimaal van te profiteren.
Voor de wedstrijd goed en wel begonnen was keken de meiden al tegen een 2 – 0 achterstand aan.

Duidelijk te merken dat de jongens van een ander kaliber zijn dan de meiden welke ze in de landelijke divisie tegen komen.
De eerste helft wist het sterk aanvallend team van IJsselmonde de verdediging  van Feyenoord heel lastig te maken, onder druk werd er te slordig uit verdedigd en kon IJsselmonde uitlopen naar een rust stand van 5 – 0.

Zoë den Ouden

De tweede helft werd door coach Bram Berk gezien als een geheel andere wedstrijd, er zou weer moeten worden gevoetbald zoals ze altijd gewend zijn, de druk naar voren werd gelijk goed gekozen waar de verdediging van IJsselmonde ook zeer veel moeite mee had.
Geweldige passes naar voren en mooi voetbal werd er weer gezien, Feyenoord kwam terug naar 5 – 3 en IJsselmonde begon hem toch te knijpen, toch weer een misser in de verdediging gaf IJsselmonde de ruimte en kon iets uitlopen.
Feyenoord kwam terug naar 6 – 4  IJsselmonde kwam er weer onder uit en bleef de voorsprong behouden.
Uiteindelijk werd het 8 -5 in het voordeel van de jongens.

Romée van de Lavoir en Shirley Blom vieren de goal van Romée

Na de winterstop is de kans zeer groot dat het team van Feyenoord de MO17 landelijke Divisie gaan verlaten en in een jongenscompetitie gaan voetballen, duidelijk te zien dat de weerstand nodig is en die is er niet in de MO17 competitie.

Alleen Ajax Beloften spelen nog mee voor de beker, alleen hun wedstrijd is nog niet vastgelegd, deze gaat worden tegen de jongens van DOVO.