Terugblik VV Alkmaar – Ajax Vrouwen (2-2)

Vandaag staat er weer een volledige speelronde op het programma in de Eredivisie Vrouwen. Even een korte terugblik op het afgelopen weekend. De wedstrijd VV Alkmaar – Ajax Vrouwen van 7 december j.l. was toch wel de meest spectaculaire. De Noord-Hollandse derby!

Beide teams knokte in de eerste helft voor iedere meter, in het begin was VV Alkmaar gevaarlijk, maar Ajax creërde de meeste kansen door veelvuldig balbezit. Beide teams speelden niet zuiver genoeg, maar gaven ook weinig weg. Bij Ajax was de eindpass naar voren steeds zonder resultaat. Met 0-0 gingen beide teams de kleedkamers in. In de tweede helft had VV Alkmaar weer een paar hele goede kansen om de openingstreffer te scoren, maar het was in de 70e minuut van de wedstrijd dat Marjolijn van den Bighelaar voor Ajax Vrouwen hard uithaalde en prachtig scoorde 0-1, Na de aftrap volgde meteen een nieuwe aanval van Ajax, de bal werd door Ellen Jansen gespeeld naar Vanity Lewerissa op links, die diagonaal heel sluw de bal tegendraads in de andere hoek schopte, langs keepster Martens,. 0-2 binnen 4 minuten tijd!

VV Alkmaar was even van slag, maar Simone Kets pakte haar goal mee in de 90e minuut van de wedstrijd: 1-2. Er werden 3 minuten extra speeltijd gegeven, in de 92e minuut hield Lize Kop van Ajax de bal te lang vast in haar handen en werd door de scheidsrechter tegen haar gefloten vanwege spelbederf. Er volgde een indirecte vrije trap in het strafschopgebied, die niet al te best door VV Alkmaar werd genomen, maar na de rebound tikte invalster Anna Knol alsnog de bal binnen; 2-2! Wat meteen de eindstand was, tot afgrijzen van ccoach Benno Nihom en heel Ajax Vrouwen maar tot grote vreugde van VV Alkmaar, die stilletjes vooraf hadden gehoopt op een stunt..

Na afloop sprak Rene Thepass met Simone Kets (VV Alkmaar), die de 1-2 scoorde: