Saestum VR2, 10 gespeeld, 10 gewonnen en 10 punten voor op nummer 2,

Voor Saestum werd er op een vroeg tijdstip verzameld omdat er om 12:00 uur in Klaaswaal gevoetbald moest worden tegen SSS vr2. Het begin van de wedstrijd was aftasten vanaf beide kanten. Saestum kwam lastig aan voetballen toe en SSS kon uit de counter wat kansjes creëren. De eerste grote kans was voor SSS maar de bal werd hoog over geschoten. Na deze kans kreeg Saestum meer de overhand en wist wat kansen te creëren die nog niet werden benut.

In de 27ste minuut kreeg SSS na veel geschreeuw vanaf de kant een cadeautje namelijk een penalty. Marijn maakte een prima sliding in de 16 meter op de bal waarna de speelster over Marijn een viel. Zelfs de grensrechter van SSS vond het een belachelijke beslissing maar wat doe je eraan. De penalty werd hard binnengeschoten en zo keer Saestum tegen een 1-0 achterstand aan. Het publiek en de coach van SSS begonnen zich steeds meer te bemoeien met het spel en de scheidsrechter had geen eigen mening meer maar alleen maar reacties op het geschreeuw van SSS. De meiden van Saestum lieten zich heel even meeslepen maar wisten vervolgens knap zich weer te richten op het spelletje met leuke aanvallen.
De terechte 1-1 werd gescoord door Laura. Pomme werd aan de zijkant weggestuurd wist de bal af te snoepen van de back en met een mooie actie ruimte te vinden om de bal op de vrij staande Laura te spelen. 2 minuten laten de voorsprong voor Saestum. Na een leuke aanval op het middenveld wist Myrthe de bal op Laura te steken. Laura dacht niet na en schoot de bal beheerst over de keepster heen. Waar iedereen van Saestum dacht met een 2-1 voorsprong de kleedkamer op te zoeken kreeg SSS een corner. Bij deze corner werd erover en weer geduwd. Een speelster van SSS duwde iemand van saestum en via het domino-effect lag er uiteindelijk een speelster van SSS te schreeuwen op de grond. Weer een penalty tegen die werd benut waardoor er met een gelijke stand werd gerust.
In de rust de koppies leeggemaakt om de tweede helft te gaan vlammen en ons niet uit ons spel te laten halen. De tweede helft was voetballend zeker voor Saestum. SSS kwam er moeilijk uit en het was wachten op een nieuwe voorsprong voor Saestum. De voorsprong kwam er in de 56ste minuut. Pomme probeerde met een actie binnendoor te gaan en werd neergelegd.  Tessa ging achter de bal staan en schoot de bal schitterend achter de keepster. 5 minuten later ging Laura er aan de andere kant vandoor. In de 16 meter speelde ze haar tegenstander voorbij die Laura pootje haakte en ook Saestum kreeg een penalty. Marijn ging zelfverzekerd achter de bal staan en schoot raak. 4-2.
Niet veel later was het Carlijn die zich liet zien. Na een actie wist ze binnen de 16 meter weg te draaien en binnen te schieten. 5-2. De 6-2 was opnieuw een penalty van Marijn. Steffanie werd aan de zijkant weggestuurd en was niet te achterhalen. Haar voorzet werd tegengehouden door een arm van SSS en dus kon de scheidsrechter niks anders doen dan de bal op de stip leggen.
Wat er zeker gezegd moet worden is dat we als speelsters en begeleiding super trots zijn op de supporters die in weer en wind iedere week door heel Nederland reizen om Saestum aan te moedigen.

Vandaag hebben we ons gedeeltes van de wedstrijd mee laten slepen door supporters, coaches en de scheidsrechter. We hebben laten zien de knop om te kunnen zetten en ons eigen spelletje te kunnen spelen. De 10de overwinning is een feit. Zaak om iedere week op trainingen en in de wedstrijden geconcentreerd te blijven spelen en beter te willen worden. Op naar volgende week waar de nummer twee IJFC in Zeist op bezoek komt.

Topscoorderslijst eredivisie vrouwen

Deze bijgewerkte lijst heeft er deze ronde weer 2 nieuwe speelsters bij.
Voor PSV scoorde Sara Yuceil en voor VV Alkmaar was het Anne-Fleur Duppen die haar eerste goal dit seizoen.
Vorige ronde was het Kerstin Casparij van sc Heerenveen die gelijk 3 goals scoorde en Pleun Raaijmakers van PSV scoorde haar eerste.

Totaal 188 goals, exclusief de 2 eigen goals.
67 speelsters hebben nu 1 of meerdere keren het net gevonden.

Babiche Roof (PEC Zwolle)
5 Goals Maartje Looijen,Victoria Pelova (ADO Den Haag)
Sherallin Hendriquez (Exc. Bar.)
Aniek Nouwen (PSV)
4 Goals Sophie Cobussen (Achilles’29)
Marjolijn van den Bighelaar (Ajax)
Fenna Kalma (sc Heerenveen)
Kayleigh van Dooren (PSV)
3 Goals Marisa Olislagers (ADO Den Haag)
Vanity Lewerissa(Ajax)
Kerstin Casparij (Heerenveen)
Rebecca Doejaren, Maud Asbroek(PEC Zwolle)
Bente Jansen, Myrthe Moorrees (FC Twente)
Maddy Williams (PSV)
Simone Kets (vv Alkmaar)
2 Goals Bonita Theunissen (Achilles’29)
Nadine Noordam, Chasity Grant (ADO Den Haag)
Jamy Altelaar (vv Alkmaar)
Jolina Amani, Nidia Bos (Exc. Bar.)
 Quinty Sabajo, Nathalie van den Heuvel  (sc Heerenveen)
Aline Zeler, Jeslynn Kuijpers(PSV)
Ashleigh Weerden(FC Twente)
1 Goal Myrthe van der Laar,Lisa Blankenstein,Amber Mutsaers,Glenda van Lieshout,Julia Ibes(Achilles’29)
Soraya Verhoeve,Linda Bakker,Sisca Folkertsma,Eshly Bakker,Iina Salmi(Ajax)
Yvette Derks,Silvie van de Plas,Jolet Lommen,Anna Knol, Anne-Fleur Duppen(vv Alkmaar)
Sharona Versluis,Eline Koster,Carmen Simonis(Exc.Bar.)
Danique Ypema,Dayna Schra(sc Heerenveen)
Lauri Weijkamp,Maxime Bennink,Allison Murphy(PEC Zwolle)
Nadia Coolen,Dominique Bond Flasza,Sofia Nati, Pleun Raaijmakers, Sara Yuceil(PSV)
Sabrine Ellouzi,Suzanne Giesen,Jassina Blom(FC Twente)

Spanje is de nieuwe wereldkampioen bij de Onder 17

Spanje viert de allereerste U-17 Women’s World Cup-titel

Gisteren werd in Uruguay de finale en troostfinale gehouden van het wereldkampioenschap voor de onder 17.
In de finale werd de strijd gestreden tussen Spanje en Mexico.
De troost finale was er eentje tussen Nieuw Zeeland en Canada.Spanje werd voor het eerst in zijn geschiedenis gekroond tot FIFA U-17 Women’s World Cup-kampioen met een zwaar bevochten 2-1 overwinning op Mexico in de finale.

Claudia Pina was de gevierde speelster bij de Spanjaarden, met beide goals op haar naam in de eerste helft ws de overwinning al bijna binnen.
Mexico bleef toch sterk tegen vechten en wist in de tweede helft nog terug te komen via een kop doelpunt van Denise Castro.

Uiteindelijk bleef de score in het voordeel van de Spaanse meiden.
Met ruim 5400 toeschouwers werd deze finale dag zeer goed bekeken.
Claudia Pina werd ook gekozen tot Woman of the Match

Nieuw Zeeland werd verrassend in de troostfinal de winnaar in het duel tegen Canada
Grace Wisnewski scoorde het snelste doel ooit van het toernooi om uiteindelijk de Kiwis naar een bronzen medaille te leiden. Ze scoorde al binnen de minuut haar eerste goal, en 12 minuten later volgde haar tweede.
Haar familie reisde aanvankelijk niet naar Uruguay omdat ze dacht dat haar speeltijd beperkt zou zijn, maar zodra Nieuw Zeeland zich kwalificeerde voor de halve finales waarbij haar een belangrijke rol speelde, vlogen ze duizenden kilometers om haar te zien, en er is geen twijfel aan dat ze zijn blij dat ze het gedaan hebben.

De foto’s en deze mooie filmpjes zijn gemaakt door Hans IJsbrandy vanuit Uruguay: