VV Alkmaar wint van Excelsior/Barendrecht: 3-0 (2-11-2018)

In de Eredivisie Vrouwen heeft VV Alkmaar met 3-0 gewonnen van Excelsior/Barendrecht.

Lang ging de strijd gelijk op. In de eerste 20 minuten van de wedstrijd had Excelsior/Barendrecht de betere kansen om de score te openen. UItgerekend de in goede vorm verkerende Chelsea Kenton opent de score voor VV Alkmaar in de 20e minuut: 1-0.

VV Alkmaar komt beter in de wedstrijd na de 1-0. Excelsior/Barendrecht speelt flink fysiek voetbal en VV Alkmaar probeert voetballend de combinatie te vinden. Met de keepster Martens nu op doel bij VV Alkmaar, hebben ze achterin een voetballende keepster erbij. Aan het einde van de eerste helft heeft Excelsior/Barendrecht nog een grote kans om de 1-1 binnen te schieten, maar de ruststand blijft 1-0. Kort na rust wordt SImone Kets na een flitsende aanvallende actie gevloerd, mag ze aanleggen voor een strafschop en schiet binnen! 2-0!

Daarna volgt een leuke 2e helft met een strijdend Excelsior/Barendrecht die een aantal goede kansen krijgt. Maar het is VV Alkmaar die vooral aanvallend met Kets, Lommen en Kenton snelle aanvallers heeft. Met alle beschikbare wissels probeert Excelsior/Barendrecht om snel tegen te scoren. In de 60e minuut weet Martens een prachtig afstandschot over de lat heen te tikken. Toch ontstaat er meer ruimte achterin, waardoor VV Alkmaar met de snelle aanvalslinie prachtig weet te combineren. Jolet Lommen krijgt de bal in de 83e minuut aangespeeld en weet een verdedigster van Excelsior op het verkeerde been te zetten. ze speelt snel de bal door naar Chelsea Kenton en die haalt in een keer uit. 3-0!! Wat ook de eindstand is.