Froukje Hofma werd vanmiddag beloond voor haar werk !

Voorzitter van sc Heerenveen Froukje Hofma werd vandaag in de stad Heerenveen gehuldigd  en kreeg een eigen borstbeeld.
De onthulling gebeurde vanmiddag om 16.00 uur door wethouder Hans Broekhuizen in het Amelius van Oenemapark.
Daarbij zijn buiten Froukje Hofma (Heerenveen) ook Gea Smits (Franeker). Jildou Valk (Eastermar), Mirte van der Veen (Surhuisterveen), Tytsje Porte (Stiens) en Anke Bruin (Vlieland) aanwezig.

De beelden zijn gemaakt door kunstenaar Natasja Bennink. Samen met programmamaker Marleen Godlieb van Omrop Fryslân lanceerde zij eerder dit jaar Froulju fan Fryslân. Volgens hen stonden er in Friesland voornamelijk standbeelden van mannen en was het tijd voor verandering.

De zes vrouwen zijn gekozen om diverse redenen. Van hen is niet alleen een borstbeeld op sokkel gemaakt. Ook komen de vrouwen vanaf donderdag 25 oktober vanaf 17.45 uur op televisie bij Omrop Fryslân. In de eerste aflevering staat de zoektocht naar de vrouwen van Fryslân centraal.

De beelden zelf krijgen uiteindelijk een vaste plek in Leeuwarden. Dat is bij de overgang van de Snekertrekweg in de Zuidersingel.

‘Gelijke rechten’

Hofma noemt het feit dat van haar een borstbeeld is gemaakt heel bijzonder. ,,Het is wel heel raar dat je er met een beeld staat. Ik heb niet een of andere heldendaad gedaan om dat te verdienen”, aldus de voorzitter van de SC Heerenveen vrouwen.

De Heerenveense strijdt voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Om die reden staat bij haar beeld de tekst dat het er niet toe doet of er een jongen of een meisje langs het Abe Lenstra Stadion komt, maar dat iedereen er van mag dromen om ooit in het stadion te voetballen. ,,Mijn uitgangspunt is namelijk dat iedereen gelijke kansen verdient in het leven. Zowel mannen, als vrouwen.”

 

bron:  heerenveense courant

3 thoughts on “Froukje Hofma werd vanmiddag beloond voor haar werk !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.