Oranjevrouwen spelen op 5 oktober play-offwedstrijd in Breda

Breda wordt de thuishaven voor de eerste play-offwedstrijd tegen Denemarken in de strijd om kwalificatie voor het WK. Oranje start het tweeluik tegen de Denen op vrijdag 5 oktober met een thuisduel. Deze wedstrijd wordt om 20.00 uur gespeeld in het Rat Verlegh Stadion in Breda. Vier dagen later, op dinsdag 9 oktober, staat om 18.00 uur in het Viborg Stadion de return op het programma.

De voorverkoop voor het thuisduel start voor Oranje ClubCardhouders op woensdag 12 september om 12.00 uur. De reguliere kaartverkoop begint op vrijdag 14 september, eveneens om 12.00 uur. Meer informatie hierover is te vinden op onsoranje.nl.

De Oranjevrouwen speelden 23 keer eerder tegen Denemarken. De eerdere ontmoetingen eindigden vijf keer in een gelijkspel, acht keer in een overwinning voor Nederland en tien keer in een overwinning voor de Denen. Tijdens de finale van het EK 2017 won Nederland met 4-2 van Denemarken.

De andere wedstrijd in strijd om het laatste Europese WK-ticket gaat tussen Zwitserland en België. Winnaars van beide play-offwedstrijden gaan tussen 7 en 13 november in de beslissende play-off ronde uitmaken welk land zich plaatst voor het wereldkampioenschap. Het WK2019 wordt van 7 juni tot en met 7 juli 2019 gehouden in Frankrijk. Aan het toernooi nemen 24 landen deel. Frankrijk, Noorwegen Italië, Spanje, Engeland, Duitsland, Zweden, Schotland, Australië, Brazilië, Chili, China, Japan, Zuid-Korea en Thailand zijn inmiddels verzekerd van een plek op het mondiale eindtoernooi.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.