Finale La League bij VV Alkmaar

Plan Nederland geeft meidenvoetbal een podium

Zondag 9 september as. vindt de finale plaats van La League; de wereldwijde voetbal community voor meiden èn hun fans, bij VV Alkmaar (AFC’34) van 10:30 tot 15:00, aan de Robonsbosweg 10 in Alkmaar.
Meiden uit het hele land, geselecteerd bij acht profclubs en gecoacht door profspeelsters, strijden om de befaamde La League bokaal.

Deze zomer hebben de 160 beste meiden zich bij acht profclubs in de voorrondes gekwalificeerd voor de finale van La League.
Tijdens de finale worden de meiden door zestien profspeelsters begeleid, zoals bijvoorbeeld Katja Snoeijs en Kelly Steen van PSV.
Deze teams in de twee leeftijdscategorieën onder 13-jaar en onder 17-jaar vertegenwoordigen de profclubs.
De toegang is gratis.

La League is een initiatief van Plan Nederland en gelanceerd in 2017.
Plan Nederland is een internationale ontwikkelingsorganisatie die zich inzet voor duurzame armoedebestrijding en een beter leven voor kinderen in ontwikkelingslanden, maar heeft ook aandacht voor gelijke kansen en rechten voor jongens en meiden in Nederland.
Voetbal, speciaal voor meiden, wordt in Nederland ingezet omdat het een positief effect heeft op de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van meisjes, alsmede de gezondheid.
La League heeft als doel meiden weerbaarder te maken. La League vraagt de voetbalomgeving, en vaders in het bijzonder, om de meiden te steunen. Want hoewel vrouwenvoetbal de sterkst groeiende sport is in Nederland, ziet La League nog genoeg kansen.

Tijdens de kwalificatieronden heeft La League de vaders van de meiden actief betrokken door hen met hun dochters mee te laten voetballen tijdens de rust, door middel van vader- dochter wedstrijden, en de verkiezing van het leukste vader-dochter duo. De events bieden zo een kans om het blikveld van de vader te verbreden waardoor de meiden de ruimte krijgen om sterker te staan in de voetballerij en tevens leren om ‘hun mannetje’ te staan buiten het voetbalveld.

Meer informatie www.laleague.com
VV Alkmaar, Robonsweg 10 1816 MK Alkmaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.