Oranje onder 20 wint de openingswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland met 1 -2

Vandaag was de opening van het WK voor Oranje onder 20 in Frankrijk.
Waar lang naar werd uitgekeken door de meiden en staf werd eindelijk waarheid.

Na een voorbereiding waarbij Nederland onder 20 de kwalificatie wist te bewerkstelligen en na een aantal mooie oefen wedstrijden tegen Ajax, Duitsland en Japan begon vandaag het echte werk in een mooi stadion Stade de la Rabine in Vannes.
Eerder op de dag werd de openingswedstrijd met 3 -2  gewonnen door Mexico van Brazilië.

Hierna waren onze meiden aan de beurt, in een zeer warm stadion waar de temperatuur opliep tot 32 graden Celsius mochten we aan de bak tegen Nieuw-Zeeland.
Uiteraard een onbekende ploeg voor onze meiden, waar Oranje de eerste helft moeizaam begon, wel heel veel balbezit had (63%) en de kansen er zeker waren, maar pas in minuut 28 was het Fenna Kalma die de verdiende 0 – 1 erin kreeg.
Helaas vlak voor rust was het Blake voor Nieuw-Zeeland die de stand gelijk kon trekken.
Wat wel opvallend was dat er geen drinkpauze wordt ingelast, met deze hitte lijkt me dat wel noodzakelijk !!

De tweede helft  kwam Oranje beter uit de start blokken, maar dat resulteerde niet in een doelpunt, Bente Jansen kwam in het veld voor Ashleigh Weerden.
In minuut 78 was het Eva van Deursen die voor Oranje de winnende 1 -2 in schoot na een mooie assist van de weer zeer belangrijke Fenna Kalma.
Nog twee wissels werden door coach Michel Kreek in het veld gebracht, Joëlle Smits en Quinty Sabajo kwamen binnen de lijnen.
Tot aan minuut 94 veranderde er niets meer met de stand.
Al met al een krappe overwinning maar een super mooie opsteker om met een overwinning te starten en te groeien naar nog meer moois.
Coach Michel Kreek was trots op zijn team. “We hebben de allereerste wedstrijd op een WK gewonnen. Een goede start, waarbij vooral de teamspirit groot was.”

Woensdag 8 augustus de volgende match tegen Ghana.

Om 19:30 uur speelden Frankrijk en Ghana tegen elkaar.
In de eerste helft scoorde Frankrijk middels Laurent 2 keer en Fercocq, na de rust kwam Ghana terug via Owusu Ansah
De tweede helft was leuk om te zien maar geen doelpunten, Frankrijk kreeg last van de warmte en Ghana bleef strijden.
In minuut 97 kreeg Frankrijk nog een vrije trap waaruit nog werd gescoord.