ORANJE ONDER 15 SPEELT ZWARE WEDSTRIJD TEGEN DE VERENIGDE STATEN

Vandaag werd in Woerden de eerste wedstrijd gespeeld van de tweeluik tegen de VS.

De bijna 400 toeschouwers op het sportpark van Woerden zagen een sterk VS.
De eerste helft werd gedomineerd door de Amerikanen, een team met veel loopvermogen en goed combinatiespel waar onze jonge Oranjeleeuwinnen het zeer moeilijk mee hadden.

In de 7e minuut kwam de score op 0 -1 door een goal van Simone Jackson omdat de buitenspelval niet goed werkte en daar van werd geprofiteerd.
Enige goede aanval en kans van Nederland kwam tot stand door Esmee Brugts die helaas niet werd benut.

De tweede helft werd met 4 wissels aan Nederlandse zijde begonnen omdat coach Marleen Wissink wist dat er iets moest veranderen om deze sterke Amerikanen te verslaan.
Ondanks deze wissels creëerden de Amerikanen in de eerste 5 minuten al 3 100% kansen welke zeer gelukkig allemaal naast of over het doel van Eline Wullms gingen.
In de 49e minuut na een poging van Esmee Brugts die haar afstandsschot gepareerd zag worden door de keepster van de VS, niet lang daarna wist Esmee een prima voorzet los te laten en waarvan Evi Maatman vanuit de tweede linie kon scoren.
Dit is de eerste Interlanddoelpunt van dit Nederlandse team.

Niet lang bleef de score gelijk, 8 minuten later was het wederom Simone Jackson van de Amerikanen die na een mooie loopactie van een medespeelster de bal kreeg in mooi in schoot.
Zera Hulswit kreeg nog een mogelijkheid om de stand gelijk te trekken maar dat lukte niet.
Uiteindelijk een verlies van 2  – 1 tegen dit sterke Amerika.

Voor onze jonge Oranjeleeuwinnen een zeer nuttige en leerzame oefen interland.
Dinsdag 12 juni om 17:30 staan beide teams weer tegenover elkaar.
Wedstrijd is gratis te bezoeken, dus kom gerust kijken naar onze toekomstige sterren !!