Lizzy van der Helm fluit de KNVB beker finale

De finale van de KNVB Beker voor vrouwen staat onder leiding van de uit Benthuizen afkomstige Lizzy van der Helm. De eindstrijd gaat tussen Ajax en PSV. De bekerfinale wordt zaterdag 2 juni gespeeld op Sportpark de Westmaat, de thuishaven van IJsselmeervogels. De aftrap is om 18.30 uur.

Van der Helm wordt in Spakenburg geassisteerd door Fijke Hoogendijk en Bianca Bussem-Scheffers. Sarah Brinkkemper is aangewezen als vierde official.

Derde keer

Het is de derde keer dat Ajax en PSV tegenover elkaar staan in de finale van de KNVB Beker voor vrouwen. De Amsterdammers bereikten de eindstrijd door in de halve finale te winnen van sc Heerenveen (1-0), PSV plaatste zich voor de finale na een 3-1 overwinning op CTO Eindhoven.

Voor Ajax is dit de vijfde finaleplaats op rij. Na winst in 2014 wisten zij ook vorig seizoen de beker te winnen. In 2015 en 2016 verloren ze respectievelijk van FC Twente en ADO Den Haag. De vrouwen van PSV mogen zich voor de derde keer opmaken voor de finale van de KNVB Beker Vrouwen. Er werd echter nog nooit gewonnen. In 2014 en 2017 bereikten zij ook de finale, maar beide keren werd er verloren van Ajax.

Foto: Wink Photography
Bron: KNVB.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.